Connexion
Banner Image
basket waiting

Qui sommes-nous

Het begon in 1968 als papierhandel Cockx-Allard

 

Onze zaak werd opgericht in 1968, onder de naam Papierhandel Cockx-Allard. Destijds werden vooral schoolmateriaal, leesboeken, tekenmateriaal, tekentafels, reken- en schrijfmachines verkocht. Onze eerste winkel bevond zich aan de Mechelsesteenweg 455 in Herent.

 

Vijf jaar later, in 1973, geeft Herman Cockx zijn fulltime job als technisch tekenaar op, en komt voltijds in de zaak werken. Het volledig gelijkvloers wordt dan als winkelruimte ingericht, en de eerste personeelsleden worden aangeworven.

 

In 1983 kampt de zaak wederom met plaatstekort. Het aanpalende gebouw in de Gebroeders Massantstraat wordt aangekocht en fungeert als uitbreiding voor de showroom voor kantoormeubelen en als magazijn. In juli 1983 komt ook zoon Geert in de zaak.

 

Uitbreiding in de jaren '90

 

Het begin van de jaren 90 kondigt een nieuwe uitbreiding aan. Aan de Tildonksesteenweg 75 wordt een nieuwbouw van 900 m² opgetrokken. Op 11 maart 1991 wordt dit gloednieuwe gebouw geopend. Hier is plaats voor de uitbreiding van het aanbod, waaronder kantoormeubelen, lederwaren, hobbymateriaal, kantoormachines, enz. De zaak zal voortaan de naam Kantoorcenter Cockx dragen. In deze periode wordt eveneens bijkomend personeel aangenomen om de dienstverlening te optimaliseren.

 

Slechts 1 jaar later, in 1992, overlijdt Herman Cockx. Dochter Karine neemt de administratie en aankopen op zich, de automatisatie voor boekhouding en stockbeheer doet zijn intreden.

 

In 1996 wordt Kantoorcenter Cockx N.V. opgericht. De overgang naar het nieuwe millennium verloopt vlekkeloos.

 

2003: nieuwe winkelinrichting en uitbreiding assortiment

 

In 2002 beginnen de voorbereidingen om de zaak een nieuw kleedje te geven. Eind augustus 2003 is de opening met een exclusief vernieuwd interieur een schot in de roos. Het wordt door klanten zeer positief onthaald. Het assortiment is uitgebreid met lederwaren en lifestyle artikelen.

 

 

2015: Vernieuwde website en start van een webshop

 

Bij Cockx blijven we niet stilstaan. In 2015 Krijgt de website een volledige make-over en starten we een webshop met geschenken, lifestyle artikelen, luxe schrijfwaren, speelgoed en veel meer… Stempels op maat kan je nu ook zelf ontwerpen via onze stempel webshop.

 

In datzelfde jaar sluiten we ook aan bij Calipage, een internationaal netwerk van zelfstandige topverdelers. Hierdoor bieden we een B2B webshop aan voor bedrijven, kmo’s en vrije beroepen. Zij kunnen via www.cockx.calipage.be snel en gemakkelijk hun kantoormateriaal bestellen uit meer dan 18.000 artikelen.

 

Heb je vragen? Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie over onze producten en diensten! Of kom langs in onze winkel op de Tildonksesteenweg 75 in Herent (Leuven).